Nyílászáró csere


Sokakban felmerül a kérdés mikor jön el az ablakok kicserélésének ideje. Ezt a kérdést érdemes alaposan megfontolni, hiszen nem kevés pénzbe kerül egy ilyen csere.

Lássuk először is a három legáltalánosabb okot:
  • A régi (általában fa) nyílászáró ronda, kopott a festék már teljesen lejött róla. Egyszerűbb kicserélni mint lefesteni...
  • A régi nyílászáró nem biztonságos, a zár kikopott, akár kézzel is be lehet nyomni
  • A régi nyílászáró hőszigetelése hagy maga után kívánnivalót, télen csak úgy húz be a hideg

Szinte mindig a harmadik ok a legfontosabb, de általában mindhárom szerepet játszik a döntés meghozatalában.

Ha megszületett a döntés a cseréről, jön a következő kérdés: Mindenhol kicseréljem, vagy elég csak a legrosszabbakat?
Erre a kérdésre a válasz nem egyszerű, sok tényező befolyásolhatja a döntést. Nyilván számít a cserélendő ablakok állapota, lehetséges, hogy a nappali nagy ablaka szinte már kidől a helyéből, de a spejz ablak még tökéletes állapotban van. Számít még a szobák frekventáltsága, hiszen az előbb említett spejz általában egy kis helység, zárt ajtóval és nem árt egy kis hideg a szalonnának.
És persze az egyik legfontosabb szempont a pénz. Ugyanabból az összegből csúcs kategóriájú nyílászárót vehetünk például a hálószobába, de a többi helységben marad a régi, vagy egy olcsóbb típusból kicserélhetünk mindent.

A lényeg, hogy tartsuk szemünk előtt a csere fő okát (hőszigetelés/ár) és gondoljuk végig ezen szempontok alapján, hogy hol és mit akarunk kicserélni.

 

Szerző: Zekkk  2009.03.17. 16:05 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ablakblog.blog.hu/api/trackback/id/tr601007782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása