Többféle ablaktípus létezik, mindegyik más-más tulajdonságokkal és megjelenéssel.

Főbb típusok:

  • műanyag nyílászárók
  • fa nyílászáról
  • fém (acél és alumínium) nyílászárók
  • vegyes alapanyagú, úgynevezett szendvics nyílászárók

Műanyag nyílászárók

Napjaink legelterjedtebb nyílászáró típusa, elsősorban kedvező árának, tartósságának és gondozás-mentességének köszönhetően.

Persze sokakban felmerülnek kétségek is a műanyag nyílászárókkal  kapcsolatban, főleg a szellőzés okán. Sokan a páralecsapódást és a penészedést kizárólag a műanyag nyílászáróknak tulajdonítják, pedig ez más alapanyagból készült nyílászáróknál is előfordulhat, ha rosszul, vagy egyáltalán nem tervezzük meg a  szellőzést. A korszerű nyílászárókhozz már készülnek automatikus légbevezetők, de ezekre általában csak akkor van szükség, ha másként nem oldható meg a lakás megfelelő légcseréje.

Szintén gykran felmerül problémaként a fehér keret besárgulása. Azonban a korszerű nyílászárók tokjai ma már UV álló anyagból készülnek, nem kell tartani a gyors öregedésüktől.

A tartósságukhoz kétség sem férhet, minimális gondozás mellett akár 40-50 évig használhatók. A korszerű gyártástechnológiával, a legkülönfélébb színekben készült műanyag nyílászárók bármilyen igényt kielégítenek.

Szerző: Zekkk  2009.03.27. 09:16 Szólj hozzá!

Címkék: műanyag penész ablaktípus szellőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://ablakblog.blog.hu/api/trackback/id/tr481028615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása